fbpx

A világ 10 leggazdagabb családja! Hihetetlen vagyon felett rendelkeznek

Ahogy a mondás tartja, az ember bőre és arca öregszik, de a gyémánt és a pénz örökké tart. A gazdag családokban ez aztán fokozottan így van, főleg, hogy a világ 10 leggazdagabb családjának összesített bevétele megközelíti Németország, Nagy-Britannia és Franciaország GDP-jét. Nézzük is, melyek ezek a családok!

1) A Dumas-család Franciaországban közel 49 milliárd dolláros vagyonnal. A család az egyik legnevesebb elit divatmárka, a Hermes birtokosa és 1837 (a cég alapításának ideje) óta folyamatos fejlődést és gazdagodást mutat.

2) Az amerikai Brin-család 51 milliárd dolláros vagyon felett rendelkezhet, amely mögött Sergey Green, online tech-mogul áll, aki olyan cégek alapításában közreműködött, mint például a Google.

3) Az indiai Ambani-család 52 milliárd dollárral rendelkezik a becslések szerint, amely a Reliance Industries névre hallgató textilvállalatból szerezte a vagyonát. Ezt a céget a már elhunyt Dhirubhai Ambani alapította, akinek fiai a mai napig vezetik a vállalatot.

4) A Google alapítójának, Larry Page-nek a családja 52.4 milliárd dollárt kezelhet szabadon, de fizetése jelenlegi cégénél az Alphabetnél jelképes 1 dollár mindösszesen.

5) Az Albrecht-család Németországból elsőre kevésbé lehet ismerős számunkra, de a 2 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező család az Aldi alapításával tette fel nevét a gazdasági élet térképére.

6) A thaiföldi Chakri-család becsült vagyona 60 milliárd dollár körül mozog és azon családok egyike, amelynek a pénz mellett még komoly fennhatósága is van egy országban, hiszen ez a család vezeti és irányítja Thaiföld országát most már 237 éve folyamatosan.

7) Az amerikai Ellison-család vagyona megközelíti a 62 milliárd dollárt és emögött Larry Ellison tevékenysége áll, aki az Oracle alapítója és aki sosem vetette meg a reflektorfényt.

8) A legismertebb a listáról talán a Zuckerberg-család, amelynek vagyona 63 milliárd dollárra rúghat és ezt teljes egészében a Facebooknak köszönheti, amelyet Mark Zuckerberg alapított.

9) A mexikói Slim-család vagyona 65 milliárd dollár körül lehet és ez a család volt a világ leggazdagabb családja több éven keresztül a 2010-es években. A gazdagságát a család a Grupo Carso vállalat sikerének köszönheti.

10) Az amerikai Mars Inc. vállalat tulajdonosainak családja, a Mars-család vagyona 71 milliárd dollárra rúg és a cég ma már az alapító három gyermekének tulajdonában áll.

Forrás Nap mint nap