fbpx

Herczeg Zoli esete a szájmaszkkal a “szecskában”

“Megfélemlítettem” múlt pénteken a Szecskában a kisasszonyt, aki egy méterrel a bejárattal szemben ült másodmagával egy plexi pult mögött szigorúan maszkban, és megmérte a lázamat egy amolyan lázmérő pisztollyal. 36.4 Erre jövök én és lazán megfélemlítem. Először is kérdezem, hogy találtak-e már egyetlen embert, akinél kijelzett a műszer. Nem. Akkor meg minek ülnek itt kezétcsókolom? Maszkot legyen szíves felhúzni! Sajnos nincs nálam maszk. Akkor nem mehet be! Micsoda??? Fogadjunk, hogy bemegyek! Felmértem szemfülesen, hogy a 4 pénztár minden irányban 5 méterre van, tuti, hogy elérem, ha gyorsan szaladok, annál is inkább, mert az egész aula tök üres, csak mi hárman vagyunk, ember sehol. Akkor tegyen a szája elé egy törölközőt! Dehogy teszek kedves hölgyem, ugyan miért tennék? Most mértek be, hogy nincs semmi bajom, ember meg sehol, öt méterre van a pénztár, onnan meg egy ugrás a fürdő, ahol meg már nem kell a maszk, ott bent a vízben, gőzben, szaunában már újra együtt leszünk mind, mint a Paradicsomban, köpjük, nyaljuk, faljuk, [email protected] egymást fél centiről, ugyan minek kéne akkor a törülköző erre az öt méterre, mondja már meg legyen kedves??!! Mert ez a szabály!! A-ha! Értem! Mert ez a totál értelmetlen szabály, aminek teljes értelmetlenségét most vezettem le, ezért kell itt a bejártnál cirkuszolnunk??!! Értem már. Mert ez a szabály, ezért legyek én is agyatlan. Na, akkor én most mégis megyek befelé, ha nem haragszik, hozzáteszek ahhoz a jó pár millióhoz még pár ezrest, amit itt hagytam az elmúlt negyed évszázadban és mindenki boldog. Erre a kis hölgy utánam ordít, hogy “nem hiszem el, ezt most miért kell, miért, [email protected], ez nem igaz??!!”
Nem tudta elrontani a napom a Hölgy minden jóakarata ellenére sem, bár a pénztárnál még puffogtam egy egészségeset, hogy az értelmetlenséget nem fogadom el, nem és nem és nem, SOHA! És bohócot se vagyok hajlandó csinálni magamból senki kedvéért, még a tekintetetes ÁeNTéeSZ főorvos asszonyéért se, hogyishívják, na, szemüveges, kontyos és okos! A medencében még morgolódtam, forgolódtam, hogy [email protected]élet, ne máár, hogy így kelljen ide bejönnöm a tutiba két lengyel és orosz (na?!)turista közé, aki pont most loccsantotta a kellemes langymeleg vizet a zarcomba örömében.

Nem úsztam meg, mert kifelé elkapott a “fürdőigazgató” azzal, hogy “Herczeg úr, én respektálom amit az Index színpadon mondott és tett, de ne rontsa el, kérem ne rontsa el!” Ugyan mivel rontanám el? Ön megfélemlítette a kishölgyet a bejáratnál! Én??? Megfélemlítettem??? De hát komplett idiotizmus, ami ott kint megy, kérem, nincsen semmi értelme! Öt méterre maszkozni, mikor Ön itt pl. most 50 cm-ről mondja bele az arcomba a tutiságot, most kapom el a kórt épp. Én nem vagyok beteg! Jaaa, én se! Akkor se kell ordítani az alkalmazottakkal, csak a munkájukat végzik! Jaa, tényleg, mondta is kint az idősb hölgy, valóban, már emlékszem, hogy csak szeretné a munkáját végezni. Mondtam is rá, hogy ha tényleg ez a “munkája”, máris adja be a felmondását, mert nincs semmi értelme a haszontalan munkának, ez ugyanis nem munka, ez egy baromság, 5 méterre törülköztetni, míg 5 méter után már szabad a csók össznépileg a pancsolóban, köphettyük-nyalhattyuk egymást kedvünkre odabe’! Akkor se kell üvölteni! Így az ember. Feladtam.

Kifele menet még utoljára megkérdeztem a kis hölgytől, hogy tényleg üvöltöttem-e vele, mert ha igen, úgy mélyen és őszintén elnézést kérek, nem volt szándékomban megfélemlíteni. Tényleg fél tőlem? – kérdezem újra. Megmutassam esetleg, milyen mikor tényleg üvöltök? Szeretné? Csak mert akkor megtudná, mi a különbség a határozottság és az üvöltés között. Nem. Jó.

Pedig legszívesebben tényleg üvöltettem volna, ha arra gondolok, miért kell az értelmetlen, teljesen agyatlan szabályokat vakon követni, miért hívja ezt bárki munkának, és miért nem az ÉRTELEM vezérli az embereket? A tiszta értelem. Mert mint mondtam volt kedves Hölgyem, ez nem munka, ez puszta értelmetlenség, és joga van felmondani, ne tegye magát tönkre, van remény, higgye el! Vagy élete végéig követheti az értelmetlen, tökéletlen, agyatlan szabályokat, amik viszont legtöbbször valójában életellenesek. Ráadásul direkt azok! Már persze a józan ész számára. Van választás! Az ember szabad! (Szabad?)

Nehéz az egyszeri civil aktivista fürdőző élete, őket kéne meggyőzni. Sokan vannak, reménytelenül sokan.”

https://www.facebook.com/723961564/posts/10158776157161565/