fbpx

Ne már, újabb stadion 150 milliárdért

Most már biztos, hogy a Puskás Stadionhoz fogható költséggel fog megépülni a 2023-mas atlétikai világbajnokságra a stadion, és ugyanazok nyerték a munkát is: a Záév Építőipari Zrt. a Magyar Építő Zrt.-vel közösen. Előbbi a felcsúti milliárdos Mészáros Lőrinc érdekeltsége, az utóbbi a Paár Attila győri építőipari nagyágyú WHB-csoportjához tartozik. Az alvállalkozók közé a Mészáros csoportból a Mészáros és Mészáros Kft. és V-Híd Zrt. mellé a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. fért be. Utóbbi Mészáros üzlettársa, a tiszakécskei Szíjj László – aki a Szijjártó Péter külügyminiszter adriai jachtos botrányának másik főszereplője – érdekkörébe tartozik.

Mészárosék nettó 150 milliárd forintos árajánlatát hozta ki nyertesnek az állami megrendelő, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. A másik kiválasztott, a Strabag 171 milliárdos vállalási árral ajánlkozott – derül ki a bontási jegyzőkönyvből. A tenderre nem jelentkezhetett bárki, csak akiket meghívott az eljárásra a BMSK. Az említett két versenyzőn kívül a kiválasztottak között volt az első körben a Swietelsky Magyarország Kft., valamint a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. a Hunép Zrt.-vel közösen.

A feladat a 40 ezer férőhelyes stadion kivitelezése, amihez egy sor kiegészítő beruházás kapcsolódik, így egy 168,8 méteres acél, gyalogos és közúti aluljáró, vasúti pálya, gyalogos híd, hajóállomás, de hozzá tartozik 1000 m hosszúságú árvízvédelmi védvonal létesítése is.

Forrás 24.hu